Zdielaj

Máte radi čokoládu? A kto nie. Žiaľ väčšina čokolád videla kakao len na vo výklade. To vám však nebráni ho zaradiť do svojho jedálnička. Ja často kombinujem biely jogurt a kakaový prášok, alebo banány s kokosom a kakaom.

Prečo je kakao také dobré

Podľa výskumov je vďaka vysokému obsahu flavonoidov prospešné pre srdce tým že pomáha bojovať s voľnými radikálmi, ale aj tým, že jemne znižuje krvný tlak. Vedci z Harvardu zistili napríklad, že kakao môže znížiť obsah zlého cholesterolu. Rôzne pozitívne účinky tohto kakaového prášku sa môžu spojiť a vytvoriť synergický efekt, ktorý sa prejaví znížením rizika mŕtvice, či infarktu.

cocoa-bean-1282894_640

Výskumníci veria, že za blahodarne účinky kakaového prášku na pleť môžu antioxidanty obsiahnuté v kakau. A práve jeho zloženie prináša aj mnohé iné výhody pre zdravie človeka. Nemalo by nás prekvapiť, že sa v mnohých dávnych kultúrach využívalo ako liek.

Okrem týchto účinkov sa objavili ja mnohé ďalšie. Kakao má schopnosť znížiť rezistenciu inzulínu a stabilizovať ho podobne ako napríklad škorica. To pomôže regulovať úroveň krvného cukru v riečišti. A to sa samozrejme pretaví do zníženia rizika cukrovky, či pri chudnutí. Preto ak cvičíte nebojte sa pridať kakao do proteínu alebo do bieleho jogurtu.

Zdielaj

Napíš nám svoj názor

Please enter your comment!
Please enter your name here