Zdielaj

Ako pripravíme zelerové hranolky?

V posledných dieloch rubriky fit recepty sme sa venovali zdravým maškrtám ako sú pečená borwnie kaša či  tvarohová torta. Tento krát sme si pripravili fit recept na hranolky. Nie však tie klasické zo zemiakov, ktoré sú plné oleja, ale fit zelerové hranolky. Dajú sa podávať ako samostatný pokrm, ale aj ako príloha. Doma ich zvykneme jedávať pri telke namiesto chipsov napríklad. Príprava zelerových hranoliek je jednoduchá a máte ich hotové za 45 minút

Na fit recept budete potrebovať:

  • 250g zeleru
  • 3 lyžice citrónovej štavy
  • soľ
  • 1 strúčik cesnaku
  • 5 lyžíc oleja
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

 

Postup prípravy fit receptu:

Zeler ošúpeme a nakrájame ho na hranolky. Odporúčame ich nakrájať na tenšie kúsky, aby sa dobre prepiekli. Nakrájané zelerové hranolky vložíme do studenej vody zmiešanej s citrónovou šťavou. V tomto bode si môžeme dať rozohriať rúru na 180°C. Kým sa bude zohrievať rúra, tak môžeme hranolky osušiť a dať na plech s papierom na pečenie. Pekne ich rozprestrime po celom plechu a pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame s rozlisovaným cesnakom. Podľa chute môžete zelerové hranolky dokoreniť napríklad čiernym korením. Pečieme asi 30 minút a chvíľku pred vybratím ich posypeme petržlenovou vňaťou. Tak a fit recept na zelerové hranolky máme hotový.

Zdielaj