Zdielaj

Dnes je in byť bio, paleo, bezlepkový, vegánsky, atď atď. Sú však aj ľudia, ktorý žiaľ lepok jednoducho nemôžu konzumovať. Pre jednu aj druhú skupinu vám prinášame recept na vegánsky burger od Bite me, ktorý neobsahuje žiaden lepok.

Na placky potrebujete:

  • 150g cícerovej múky
  • 250ml vody
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ

Na burger potrebujete:

  • 2 malé červené repy
  • 100g pohánkových krúpov
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 PL pomletých laňových semiačok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1/4 ČL mletého chili
  • Soľ
  • Čierne korenie a iné koreniny podľa chute

Príprava placky:

  1. Zmiešame ingrediencie dohromady a vymiešame cesto
  2. Opečieme na panvici z každej strany asi 2,5 minúty. ideálne použijeme menšiu panvicu alebo formu, aby sme docielili menšiu a hrubšiu placku vhodnú pre burger.

Príprava burgra:

  1. Uvaríme si pohánkové krúpy, približne 15 minút
  2. Repu ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom.
  3. Nakrájanú repu dáme do rúry na 45 minút, pečieme pri 200 stupňoch, prípadne ju uvaríme.
  4. Repu nakrájame na menšie kúsky a pridáme 3/4 krúpov. Pridáme aj cesnak, šťavu z citróna, chilli, soľ a korenie.
  5. Zmes rozmixujeme mixérom
  6. Do zmesi pridáme zvyšok pohánky, vňať a rozmixované ľanové semiačka.
  7. Ugrilujeme packy na panvici alebo grile.

Na záver si navrstvíme burger. Na placku môžeme dať listový šalát, placku, roztlačené avokádo, zelerové hranolky, nejaké klíčky a druhú placku. Obloha burgru sa dá rôzne kombinovať podľa chute a nálady.

ZdrojBite me
Zdielaj